Wrzesień, choć wiele się w nim działo, minął, jak mrugnięcie okiem. Na grzbiecie prowadzącego klucz żurawia odlatuje lato, które zabawiło u nas trochę dłużej tego roku i pozwoliło wyzłocić policzki i ramiona w ciepłym, wrześniowym słońcu. A zatem żegnaj lato na rok, dziękuję za tyle pieknych chwil! :) Tymczasem zasiadam do pierwszej uczty z Październikiem, a na stote talerz parujących pierogów, wypełnionych złotem :) W objęciach mięciutkiego ciasta kryje się ziemniaczane nadzienie z kurkami i wiórkami słonego os... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)