Jeśli odgrzewanie bigosu sprawia, że jest on jeszcze lepszy, to po zapieczeniu jego smak po prostu eksploduje. Właśnie taki robimy na święta. Nawet wuj Stefan (każdy takiego ma), który już z nie jednego gara jadł, padnie przed wami na kolana. Warzenie bigosu to polska tradycja od setek lat. Rozpisywali się o nim mistrzowie pióra, strofy w “Panu Tadeuszu’ poświęcił mu nawet Adam Mickiewicz: “W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną” ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...