Król tradycyjnej kuchni polskiej jest tylko jeden i oczywiście jest nim bigos. Nawet wieszcz Mickiewicz poświęcił mu wersy w swym wiekopomnym dziele, pod niebiosa zachwalając całą złożoność smaków i finezję zawartości kociołka pykającego na ogniu. Nie potrafimy wyobrazić sobie zimy, a tym bardziej okresu świąt i Nowego Roku, bez tradycyjnego bigosu. Z tego przepisu wychodzi tak, że poezja! W “Panu Tadeuszu” oczywiście nie znajdziemy przepisu, to przecież nie książka kucharska, Adam Mickiewicz, jest je... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...