Powidła węgierkowo - gruszkowe, z przyprawami

Powidła węgierkowo - gruszkowe, z przyprawami

Powidła węgierkowo - gruszkowe, z przyprawami

Powidła śliwkowe, takie najzwyklejsze już wysmażone więc część śliwek postanowiłam wykorzystać inaczej. Wymieszałam je ze słodkimi gruszkami i doprawiłam żeby nabrały innego charakteru. Taka wersja też bardzo nam smakuje. Oczywiście jako że powidła to cukru nie dosypywałam - wystarczy, że owoce wybrałam słodkie :)Śliwki już się kończą więc spieszcie się ! Możecie też zrobić pyszny dżem z dyni i jabłek - ja zrobię na pewno :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słodkie, jabłka, śliwka, przetwory, cukier, dynia, gruszka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
robotki.dla.malych.i.duzych., 18 października 2013 15:04:48

Mniam mniam jak one smakowicie wyglądają.Pewnie są pyszne :)) Świeżo upieczona bułeczka i do tego te powidełka. Ojj Ojj jak się rozmarzyłam.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.