JABŁKA NA SZARLOTKĘ

JABŁKA NA SZARLOTKĘ

JABŁKA NA SZARLOTKĘ

    W tym roku mamy dobry rok bo owoców jest mnóstwo. Aż żal by coś popsuło więc tak sobie przerabiam raz jabłka,raz śliwki.  Tym razem polecam jabłka na szarlotkę. Najczęściej robię je na oko,ale napisałam przepis dla osób,które dopiero zaczynają przygodę z przetworami. Składniki:  4 kg jabłek - najlepiej antonówka bądź szara reneta  sok z jednej cytryny 1/4 szkl wody cukier ( wg gustu) 2,5 kg jabłek obrać , pokroić w ćwiartki i skropić sokiem z cytryny. Przełożyć do garnka z wodą i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.