Bardzo dawno nie jadłam owsianki na śniadanie, a to dlatego, że mi się najnormalniej na świecie przejadła... Ale sezonowe owoce królują, więc postanowiłam przygotować owsiankę :-) Wyszło pysznie! Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli miód do smaku 1 śliwka 1 brzoskwinia Sposób przygotowania: 1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...