Gęsina w słodkiej kapuście

Gęsina w słodkiej kapuście

Gęsina w słodkiej kapuście

Tym razem proponujemy nieskomplikowany, ale też wcale nie banalny przepis na gęsinę. Pieczone mięso z gęsi (raczej nogi, ale może być też pierś) podamy ze słodkimi warzywami. Podstawą jest bowiem świeża kapusta, fenkuł (koper włoski) oraz marchewka, do których dodamy również nieco śliwkowych powideł albo konfitury. Te ostatnie mogą zawierać różną ilość cukru – od wyłącznie pochodzącego z samych owoców, po dość sporą jego ilość dodanego „sztucznie”. Wybór pozostawiamy jednak czytelnikom stosownie do indywidual... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.