Mam dla Was propozycj ę na śniadanie w wersji jesiennej. Pyszne placuszki ze s ł odkich ziemniaków, złociste na zewnątrz, w środku pulchne i bardzo delikatne. Placuszki są idealne zwłaszcza dla osób, które w diecie wykluczają jajka, mleko i masło. Smacznego! SKŁ ADNIKI 250 g słodkich ziemniaków 100 g mąki wieloziarnistej 150 ml - 175 ml wody gazowanej 1-2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli oliwa do smażenia **** INGREDIENTI 250 g di patate dolci 1... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".