SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ

SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ

SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ

Przepis na : podwieczorek

Szarlotka z bezą i jabłkami. Szarlotka  pochodzi z Francji. Przepis na te ciasto przypisywany jest cukiernikowi  Marie - Antoine'owi Carême'owi. Czym się różni  szarlotka  od jabłecznika?  Niektórzy twierdzą że to jest to samo. Ale tak nie jest. Pomiędzy szarlotką a jabłecznikiem jest pare różnic. Szarlotka  to rodzaj ciasta kruchego lub półkruchego i niekoniecznie musi być z jabłkami, równie dobrze można dodać do niej inne owoce np: morele, śliwki, wiśnie czy truskawki. Podawana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rita creative

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

 RITA creative RITA creative

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, szarlotka, jabłecznik, szarlotka z jabłkami, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, drożdżowe, truskawka, wiśnia, truskawki, śliwka, francuskie, ciasta z jabłkami, ciasto pianka, ciasto na zimno, ciasto drożdżowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasto ucierane , ciasto z truskawkami, ciasto ze śliwką, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Rita creative

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.