Przepis na : śniadanie
Dzisiaj mam dla Was słoiczek pysznego i lekko kwaskowatego dżemu agrestowego. Domowe przetwory to coś co lubimy. Każda dobra gospodyni lub Pani domu - tak to zdecydowanie lepiej brzmi, o tej porze roku, poświęca jedno lub kilka popołudni na zamknięcie lata w słoiczku. Jak robić dżemy aby przechowały się całą zimę? Czy należy je pasteryzować? I najważniejsze jak zrobić dżem w kwadrans? Bo ja właśnie robię je tyle czasu! Moim zdaniem najważniejszy jest wybór owoców z jakich chcemy zrobić dżem. I tak zaczynając od d... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)