Paratha z zielonym nadzieniem

Paratha z zielonym nadzieniem

Paratha z zielonym nadzieniem

Placki na grillu pieczone, nadzieniem z bobu wypełnione, na przystawkę się idealnie nadają i zaskakujący smak mają. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka mąki orkiszowej (świeżo zmielone ziarna orkiszu), ½ łyżeczka soli, woda, olej rzepakowy, nadzienie: 150 g ugotowanego i obranego bobu, 50 g oliwek zielony, pęczek zielonej pietruszki, ½ łyżeczka świeżo mielonej kolendry, szczypta skórki otartej z cytryny, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oleju rzepakowego, pieprz kolorowy świeżo zmielon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, pieczenie, mąka, pietruszka, pasty, cytryna, mielone, pasta, grill, przystawki, ciasto na niedziele, mąka orkiszowa, sok, śliwka, kulki w cieście, ciasto ze śliwką, jak zrobić wodę z cytryna, placek ze śliwkami, pieczeń z mielonego, ciasto orkiszowe

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.