pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami

pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami

pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami

galantyna z kurczaka Odrobina cierpliwości wykazana przy luzowaniu tuszki kurczaka, odwdzięczy nam się daniem o wspaniałym aromacie i jeszcze lepszym smaku. Będzie to więc potrawa, którą śmiało możemy postawić na stole, nawet przed najbardziej wybrednymi smakoszami. składniki 1 kurczak wiejski o wadze ok 1,5 kg 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz 2 łyżki oleju ok 250-300 g mieszanych suszonych bakalii ( ja użyłem mieszanki złożonej z suszonych śliwek, żurawiny, mor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, skrzydełka, orzechy, roladki, piersi, pierś, żurawina, śliwka, udka , szynka, mięsa pieczone, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak w miodzie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, udka z kurczaka, sos do kurczaka, bez pieczenia, kurczak pieczony, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka gotowana, pieczone udka, dania z piersi kurczaka, drugie danie, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.