śliwka - 11236 przepisów (strona:425/750)

Żeberka w kapuście 946

Pyszne, domowe żeberka w kapuście kiszonej z suszonymi grzybkami i śliwkami, to danie, które idealnie sprawdzi się w chłodniejsze dni. Rozgrzewa, syci, a do tego rewelacyjnie smakuje.  - świetny pomysł na obiad - super do podania z chlebem lub z ziemniakami - bardzo tradycyjna potrawa również na świąteczny stół

AniaGotuje.pl
Ciasto kakaowo-kokosowe bez jajek 52

sprawdzony przepis na ciasto ekspresowe w przygotowaniu, bez miksera. Dodatki, jakie możesz dodać do ciasta: sporą garść rodzynek, suszonej żurawiny; inny owocowy dżem, konfiturę; świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny; sporą garść maku, sezamu; dodaję sok z jednej cytryny oraz skórkę z dwóch wyszorowanych i szparzonych wrzątkiem cytryn – powstaje pyszne ciasto cytrynowe (rezygnuje wtedy z kakao); suszone

Zasmakuj Kuchni
Chleb pieczony na liściu kapusty 51

sposób. Chleb wystudź na kratce. Zobacz też inne przepisy na pieczywo Bułki bez drożdży Bułeczki z cynamonem Chleb razowy na sodzie Wiejski chleb bez wyrabiania Domowe bajgle Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Zobacz też nowe przepisy Chleb pieczony na liściu kapusty Sałatka z jabłek i pestek granatu Pikantny smalec z fasoli Bakłażany z mięsem mielonym Kopytka z sosem kurkowym Artykuł

okolicepalnika.pl
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 40

sałatek, pysznych zup, rozmaitych pierogów i placków, ciekawych przystawek. Na gruzińskim stole królują pomidory, papryka (bardzo liczne odmiany słodkie i ostre), bakłażany, cebula, rośliny strączkowe, czosnek, ogórki, orzechy, melony, śliwki, figi, pigwy, granaty. Chociaż większość warzyw i owoców używanych w kuchni gruzińskiej możemy kupić także w Polsce, zaskakuje to, co miejscowi kucharze potrafią z nich wyczarować. Wielokrotnie spotkamy się

ProstePesto.pl
'Tin can cook' Jack Monroe 51

mówiąc nie miałabym pojęcia, co z nimi zrobić... Puszkowane marchewki, młode ziemniaczki, szparagi, mieszanki - np. marchewka i groszek, pieczarki, zielona fasolka, a także truskawki, agrest, jabłka, grejpfruty, gruszki, suszone śliwki i co tam jeszcze. A do tego jeszcze parówki, steki, makarony i zupy.  Generalnie, w oku publiki, takie specjały są przeznaczone dla wąskiego grona konsumentów tj. emerytów. Ze względu

Lejdi of the house
Jabłkowe donuty z lukrem z syropem klonowym 52

Magda Nie nazwałabym się jesieniarą, czy jak zwał tak zwał, ale bardzo lubię jesień. A szczególnie lubię te skarby, które ze sobą niesie – śliwki, dynie, grzyby i jabłka, chyba w szczególności. Za sprawą czy to świeżych czy tych już przerobionych jabłek, wyczarowałam w tym roku wiele wspaniałych przepisów na czele z donutami, naleśnikami i placuszkami z przesmażonych jabłek

Smaczna Strona
Gotuję z Baletnicą :) 87

Knedle serowe ze śliwkami „Fit przepisy od Baletnicy„ Ciasto francuskie z figami Brownie z banana i batata „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Placuszki z manny „Fit przepisy od Baletnicy„ Pulpeciki … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Gotuję z Baletnicą :) 114

Naleśniki bananowe „Fit przepisy od Baletnicy„ Lawasz z serem Kruche ze śliwkami „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Babeczki marchewkowe „Fit przepisy od Baletnicy„ Ciasto z owocami „Fit przepisy od Baletnicy„ … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix 55

domowa zupa pomidorowa w proszku   domowa vegeta   sól selerowa   hiszpańska galaretka z pigwy   jak zrobić suszone jabłka   suszone ogórki kiszone    jak suszyć śliwki węgierki   Mirepoix francuska suszona włoszczyzna. Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix 1 kg cebuli 500 g marchewki 500 g selera naciowego Francuska mieszanka suszonych warzyw mirepoix przepis 1. Obierz cebulę

Cztery Fajery
Pikantny smalec z fasoli 53

podkręcić nieco jego smak. Ciekawym pomysłem będzie dorzucenie do niego uprażonych ziaren słonecznika, pestek dyni lub orzechów. Dobrym pomysłem będzie również dodanie do nich suszonych owoców takich jak śliwki lub morele. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=482934&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3416&newTab=false&'+stamp

okolicepalnika.pl
Dieta na trzustkę – lista produktów dozwolonych oraz zakazanych 71

pełnoziarnisty makaron, •     brązowy ryż, •     razowe pieczywo, •     grube kasze, •     owoce o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, np. śliwki i gruszki, czereśnie, figi, daktyle, •     tłuste mleko oraz tłuste przetwory mleczne, •     tłuste mięsa, •     tłuste ryby, •     smalec, •     boczek

kruche babeczki
Tarta ze śliwkami 155

baletnicy 🙂 Składniki:350 g śliwek100 g twarogu klinek50 g zimnego masła1 jajko100 g mąki orkiszowej70 g mąki owsianej50 g erytrytolu10 g budyniu waniliowego … Czytaj dalej Tarta ze śliwkami

czarrna od kuchni
NAJLEPSZE DRODŻÓWKI Z BUDYNIEM, ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 57

mąki, 35 g masła, 85 g cukru Wymieszaj całość, kruszonka po zagnieceniu ma tworzyć kulę i się kruszyć . Ciasto na bułeczkę uformuj jak pizzę, nałóż krem budyniowy, po 2 śliwki bez pestki, kruszonkę. Bułki odstaw do wyrośnięcia na 25-35 mint. Pieczemy 170-180 stopni, góra- dół, czas 25-35 minut w zależności od piekarnika. Obłędne

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania