Ciasto z dodatkiem czekolady mlecznej wypełnione śliwkami. CIASTO ŚLIWKOWE SKŁADNIKI 500 gramów dojrzałych śliwek węgierek; 300 gramów mąki pszennej; 3 wiejskie jajka; 100 gramów czekolady mlecznej; 140 gramów cukru pudru; 140 gramów masła; 60 gramów drobnego cukru; 200 ml mleka; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; wanilia, cukier waniliowy lub ekstrakt waniliowy; sok z cytryny lub... Artykuł Ciasto śliwkowe z czekoladą mleczną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.