Sos słodko - kwaśny ( ze śliwek, jabłek, pomidorów) do mięs oraz wędlin.

Sos słodko - kwaśny ( ze śliwek, jabłek, pomidorów) do mięs oraz wędlin.

Sos słodko - kwaśny ( ze śliwek, jabłek, pomidorów) do mięs oraz wędlin.

Witajcie  :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego sosu słodko- kwaśnego. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek do pieczonych mięs oraz wędlin. Taki sos często używam np : do gulaszu , danie wtedy smakuje wyśmienicie:) Przepis na ten sos znalazłam w gazetce Działkowiec ale troszkę go ulepszyłam:) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 3 kg pomidorów lima 1 kg jabłek najlepiej papierówek 1 kg śliwek węgierek 7 marchewek 4 czerwone papryki 5 cebul dużych 4 ząbki czosnku  1/2 szklanki cukru  2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.