Kurczak pieczony po zbójnicku (na kapuście z grzybami i śliwkami)

Kurczak pieczony po zbójnicku (na kapuście z grzybami i śliwkami)

Kurczak pieczony po zbójnicku (na kapuście z grzybami i śliwkami)

Przepis na : obiad

Jest to danie dość pracochłonne, ale bardzo smaczne i wdzięczne. Nie potrzeba już do niego surówki, bo jej miejsce zajmuje kapusta.  Mięso: 1/2 kg udek z kurczaka 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, papryka słodka  Kapusta:  1 kg kiszonej kapusty 100g suszonych grzybów 100g suszonych śliwek  1 cebula olej  sól, pieprz, majeranek, 4 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego 1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą. Pozostawiamy na minimum godzinę. Kroimy na małe kawałki. Kapustę dobrze odcis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, udka , mięso, śliwka, kapusta kiszona, kurczak, surówka, pieczone udka, dania obiadowe, udka z kurczaka, surówka z kapusty, kurczak z papryką , mięsa pieczone, surówka z kiszonej kapusty, kurczak pieczony

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.