Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa

Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa

Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa

składniki: 3 plastry ciasta Filo 1 kubek mleka 4 łyżki masła 8 dużych jabłek cukier puder 1 op masy marcepanowej 1 kubek suszonych śliwek bez pestek 1 jajko 2 łyżki cukru muscovado cynamon goździki cukier waniliowy Przygotowanie: ciasto Filo układamy na mokrym, czystym ręczniku piekarnik nagrzewamy do 175*C każdy plaster smarujemy mlekiem, tniemy ciasto na nieduże trójkąciki jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kosteczki. Wrzucamy do miski, doprawiamy cynamonem, goździkami, cukrem waniliowym Dorzucamy suszone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, śliwka, jajko, cynamon, tarta, pieczenie, bita śmietana, ciasta z jabłkami, łatwe , zdrowe przepisy, zdrowe, szarlotka, ciasto ze śliwką, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, szarlotka z jabłkami, tarta na słodko, tarta z jabłkami, jabłka pieczone, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto na zimno, łatwe ciasto, ciasto ze śliwką na szybko, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.