Comber z sarny po kapitańsku.
Comber z sarny po kapitańsku.
Roast haunch of venison.
Składniki.
60 dag combra bez kości
0,5 litra mleka
100ml wina czerwonego
5 dag śliwek suszonych
2 dag rodzynek
1łyżka smalcu
przyprawy:
jałowiec,
sól,
pieprz,
rozmaryn,
tymianek
papryka mielona,
Wykonanie:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę. Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryci... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, śliwka, mielone, papryka, sosy, rozmaryn, susz, mięso mielone, mięso duszone, sos do mielonego
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję