Karp na stole wigilijnym to nasza polska tradycja. Ryba ta kojarzy nam się głównie z wersją smażoną. Ja chcę wam zaproponować karpia bardziej delikatnego gotowanego na parze podanego z kaszą gryczaną, żurawiną i grzybami. W moim domu dużo je się kaszy. Można ją przygotować też w wersji bardziej świątecznej z karpiem. marynata: 5 dzwonków z karpia 1 cebula biała sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 1 cebula czerwona 1 garść suszonych grzybów 3 łyżki żurawiny suszonej 10 śliwek s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...