Pyszne knedle, zachęcam do wypróbowania. Sezon śliwkowy w pełni, teraz mają najlepszy smak są słodkie i soczyste. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Jak już będą miękkie odcedzić, i przecisnąć przez praskę. Odstawić do ostudzania. Twaróg zmielić przez maszynkę i dodać do ziemniaków. Jajka z solą lekko ubić i dodać do masy. Ugnieść na gładką masę. Podzielić ciasto na dwie części. Uformować wałki o średnicy 5 cm, posypując stolnicę mąką. Pociąć na 2 cm kawałki. Każdy kawa... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl