Bigos „wypasiony”... na zimę, na święta....

Bigos „wypasiony”...  na zimę, na święta....

Bigos „wypasiony”... na zimę, na święta....

Jak często gotujecie bigos?   Ja dosyć często. Mam dwie wersje gotowania bigosu. Jedna, to bigos lekki, który szybko i zawsze można zrobić   a druga, to taki który gotuję na jesień, na zimę, na święta. Gotuję wówczas większą ilość a potem zamrażam, albo wkładam do słoiczków i pasteryzuję. Taki „wypasiony” wymaga czasu   i cierpliwości. Pracę rozkładam na dwa, trzy dni. Trzeba próbować, smakować, dodawać jeszcze coś... na co przyjdzie nam ochota. Wtedy właśnie wyjdzie bigos doskonały. Mój przepis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Autor

Krystyna BonerKrystyna Boner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bigos, kapustą, grzyby, przepisy na święta, kiełbasa, kapusta kiszona, boczek, mięso, śliwka, żeberka, obiad, słoik, żeberka w kapuście kiszonej, zupa pomidorowa, do pracy, szynka, żeberka na słodko, mięso duszone, szynka gotowana, kiełbasa w słoikach, czerwona kapusta, suszone pomidory, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.