Pieczone pałki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej (Fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta)

Pieczone pałki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej (Fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta)

Pieczone pałki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej (Fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta)

Pieczone pa ł ki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej s ą  potraw ą  prost ą  w przygotowaniu, jednocześnie bardzo aromatyczn ą  i smaczn ą . Po upieczeniu sk ó rka  kurczaka jest chrupiąca i  ł adnie zarumieniona, a w środku mięso jest soczyste i miękkie. Smacznego!   **** I fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta fresca sono un piatto molto semplice ma allo stesso tempo gustoso ed a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, salsa, pałki kurczaka, mięso, papryka, miód, śliwka, jabłka, zapiekany kurczak, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, kurczak z czosnkiem, chrupiący kurczak, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , mięsa pieczone, pieczone jabłka, jabłka pieczone, dania z kurczakiem, drugie danie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.