Piernik z bakaliami przekładany powidłem

Piernik z bakaliami przekładany powidłem

Piernik z bakaliami przekładany powidłem

Witam serdecznie, dzisiaj podzielę się przepisem, na piernik z bakaliami, przekładany powidłem śliwkowym. Piernik jest bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu i pachnie zbliżającymi się świętami. Do przygotowania piernika będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach 30 cm x 10 cm 300 g mąki pszennej (typ od 400 do 550) 100 g masła o temperaturze pokojowej 150 g miodu około 1 szklanki bakalii – rodzynki, orzechy, śliwki, morele, płatki migdałowe lub inne bakalie 4 jajka (rozmiar L) 120 g śmietany 12% lub 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.