Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami

Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami

Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami

Końcówka lata wiąże się z wykorzystaniem w mojej kuchni dużej ilości pomidorów (mam bzika na punkcie ich smaku, zapachu, kolorów i uprawy) i papryki. Dziś przedstawiam kolejny sposób na podanie smacznego dania, które można robić etapami, w tzw. biegu. W rezultacie na stół podaje się bezglutenowe, wegańskie, kolorowe, zdrowe, pachnące i pyszne danie lub przekąskę, po które chętnie sięgną i dorośli, i dzieci. Składniki (na 3 papryki): 3 papryki 100 ml brązowego ryżu 4 łyżki amarantusa ekspandowanego łyżka pasty tah... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ryż, pasta, pasty, śliwka, wegańskie, przekąska, bezglutenowe, przekąski, papryka faszerowana, bez pieczenia

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.