Przepis na : obiad
Lubię kuchnię polską za obfite i sycące dania. Wśród nich obowiązkowy, tradycyjny polski gulasz z kapusty kiszonej, czyli bigos ! Bigos jest również nazywany gulaszem myśliwskim. Ze względu na to, że dawniej był on przygotowywany właśnie przez myśliwych z różnego rodzaju mięs. Ale umówmy się, że postny bigos (który podaje się na wigilię) dorównuje mu smakiem. Bigos przygotowuje się na bazie kapusty kiszonej i różnych dodatków. Dzięki nim jest on aromatyczny i ma wiele poziomów smaku. Jest niesłychanie prosty...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...