Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

Gorąco i pić się chce więc polecam pyszny i orzeźwiający kompocik owocowy w którym dominuje czarna porzeczka.składniki:500 g czarnych porzeczek400 g truskawek(użyłam mrożonych)300 g śliwek1 szklanka cukru2,5 litra wodyPorzeczki dokładnie oczyścić i wypłukać. Śliwki wypestkować. Do garnka włożyć przygotowane owoce, dodać mrożone truskawki, cukier i wlać wodę. Wszystko zagotować i gotować ok 5 minut. Następnie przecedzić przez gęste sito. Otrzymamy mocny koncentrat owocowy, który trzeba rozcieńczyć wodą i dosło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.