Bigos – czyli porządki po świętach

Bigos – czyli porządki po świętach

Bigos – czyli porządki po świętach

Często po świętach pozostają nam rożne kawałki mięs z którymi nie wiadomo co zrobić i wtedy jest najlepszy moment aby zrobić bigos. Więc do dzieła, robimy przegląd lodówki. Składniki: Kapusta świeża – 1 średnia główka Kapusta kiszona ( tyle co świeżej lub więcej ale nie mniej ) Kiełbasa typu śląska lub inna ( ok 400 gram ) Kawałek wędzonego boczku ( ok. 200 gram ) Mięso ( może być każdego rodzaju, ja dodałam mięso z pieczonej kaczki  ) Grzyby ( dałam 250 gram pieczarek ) Garść suszonych śliwek Kilka listk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, mięso, kapusta kiszona, zupa pomidorowa, przepisy na święta, kiełbasa, boczek, kaczki, bigos, śliwka, pieczarki, mięsa pieczone, dania mięsne, pieczony boczek

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.