Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Tradycyjne powidła śliwkowe to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni. Świetnie sprawdzą się do posmarowania chrupiących, śniadaniowych bułeczek i rogalików, wypełnią naleśniki oraz przełamią słodki smak naszego domowego ciasta. Składniki: 5kg śliwek węgierek (najlepiej mocno dojrzałych) 800g cukru 3 łyżeczki cynamonu Wykonanie: 1. Śliwki umyć, osuszyć, pozbawić pestek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać pół szklani wody i smażyć na małym ogniu około 5-6 godzin, co jakiś czas ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, śliwka, ciasto, naleśnik, przetwory, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.