Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)

Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)

Składniki ok 1 kg wołowiny (może być pręga) 4 - 5 moreli suszonych 5 - 6 suszonych śliwek 2 średniej wielkości cebule 3 średnie marchewki   Przyprawy :  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Najlepiej byłoby dodać gotową mieszankę Ras el hanout, ale jeśli nią nie dysponujemy wystarczy też:  1/4 łyżeczki lub nieco mniej: gałki muszkatołowej,  kurkumy,  zmielonych goździków, zmielonej kolendry,  cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru, po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, marchewka, śliwka, wołowina, sok, prosta zupa, papryka, pomarańcze, pieczywo, imbir, gulasz, chleb, proste ciasto, gotowana marchewka, mięso duszone, ciasto ze śliwką, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, sałatka z papryki, ciasto z pomarańczą, gulasz po węgiersku

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.