Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)
Składniki ok 1 kg wołowiny (może być pręga) 4 - 5 moreli suszonych 5 - 6 suszonych śliwek 2 średniej wielkości cebule 3 średnie marchewki Przyprawy : Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Najlepiej byłoby dodać gotową mieszankę Ras el hanout, ale jeśli nią nie dysponujemy wystarczy też: 1/4 łyżeczki lub nieco mniej: gałki muszkatołowej, kurkumy, zmielonych goździków, zmielonej kolendry, cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru, po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świataAutor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, marchewka, śliwka, wołowina, sok, prosta zupa, papryka, pomarańcze, pieczywo, imbir, gulasz, chleb, proste ciasto, gotowana marchewka, mięso duszone, ciasto ze śliwką, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, sałatka z papryki, ciasto z pomarańczą, gulasz po węgiersku
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz