Przepis znalazłam w jakiejś babskiej gazecie ale jak to ja musiałam je zmodyfikować pod swój smak :) Użyłam cukru kokosowego bo jest zdrowszy i ma o połowę niższy indeks glikemiczny 35 w porównaniu do trzcinowego, który ma aż 61 a uchodzi za zdrowszy od białego :) do tego ma posmak karmelowy co daje ciastu dodatkowe walory smakowe :) Wadą jest cena dlatego z powodzeniem można użyć ciemnego trzcinowego . Składniki o temperaturze pokojowej : - 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 150 g masła - 120 g cukru kokosow... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pasjonatka fotografii i pieczenia