Może nie wygląda najpiękniej ale za to najpiękniej pachnie, kiedy bulgocze na patelni, a aromaty wszystkich składników pysznie się łączą i łaskoczą nos. Tu mieszają się wszystkie słodkie skarby jesieni w wytrawnym wydaniu. Słodkie gruszki, soczyste jabłka, przytulne śliwki, a między nimi rodzynki i chrupiące orzechy. Mogą być włoskie albo laskowe, one mają najcieplejszy aromat i najlepiej komponują się przy jesiennych ucztach! W końcu to właśnie na nie trwa wciąż sezon :) Wytrawności dodaje cebula z czosnkiem, tymi... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)