Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami

Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami

Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami

Przepis na : obiad

1 filet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta trawy cytrynowej szczypta pieprzu cytrynowego Śliwki suszone pokroić dodać do mięsa , żurawinę dodać bez rozdrabniania, przyprawić do smaku i wyrobić. Filet umyć, osuszyć, przeciąć tak by powstał jeden duży płat. rozłożyć nadzienie grubą warstwą,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Renata PyzikRenata Pyzik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, cytryna, żurawina, marynaty, sosy, śliwka, mielone, mięso mielone, indyk, surówka, obiad, dania obiadowe, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, drugie danie

Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.