EKSPRESOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ CUKRU

EKSPRESOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ CUKRU

EKSPRESOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ CUKRU

Ekspresowe powidła śliwkowe bez dodatku cukru. Przepis do wykonania w thermomixie. Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych i słodkich śliwek (najlepiej węgierek) 1 łyżeczka cynamonu 1.Śliwki myjemy, przekrajamy na połówki i wyjmujemy pestki. Owoce wsypujemy do naczynia miksującego i nastawiamy 10 sek/ obr. 6 2. Dodajemy cynamon, na pokrywce umieszczamy koszyczek, gotujemy 60 min/ obroty 2 3. Po upływie czasu nastawiamy na kolejne 60 min. 4. Gotowe powidła przelewamy do wyparzonych słoików i stawiamy do góry dnem.&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.