szybkowar-nutella śliwkowo-owocowa...

szybkowar-nutella śliwkowo-owocowa...

szybkowar-nutella śliwkowo-owocowa...

Składniki: woda 1 litr, śliwki węgierki 3,5 kg, jabłka 1 kg, gruszki 1 kg, cukier 1 kg, cukier waniliowy 3 sztuki, kakao 6 łyżek, czekolada gorzka 2 sztuki/200 gram, sok z cytryny 1 łyżka, żelfix 1 opakowanie 3:1 umyte, wypestkowane małe śliwki mocno dojrzałe wsypać do szybkowara, dodać ze skórką kawałki jabłek i gruszek bez gniazdek nasiennych, wlać wodę i zamknąć, od chwili zasyczenia gotować 20 minut, otworzyć jak szybkowar sam spuści ciśnienie, nadmiar soku odlać /będzie dobry sok do picia/, wsypać wszys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.