Przepis na : śniadanie
Zapiekana owsianka to fajna alternatywa dla tych, którym nie do końca smakuje wersja gotowana. Po zapieczeniu posiłek z wierzchu nabiera przyjemnej chrupkości, natomiast środek pozostaje delikatny i soczysty dzięki użytym owocom. Co najlepsze owsianka w takiej wersji praktycznie robi się sama – nie trzeba stać i pilnować, żeby czasem coś się nie przypaliło. Wystarczy umieścić składniki w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika na 25 minut i gotowe – mamy proste śniadanie na ciepło. My w cz... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...