Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną

Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną

Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną

Przepis na : obiad

Zgodnie z przysłowiem, że ,,na Świętego Marcina najlepsza gęsina” („Nowa księga przysłów polskich”, red. Julian Krzyżanowski ) moja propozycja pełnego dania obiadowego. Uwielbiam celebrowanie świąt jedzeniem i przygotowywanie potraw z tradycjami. Towarzyszy mi wówczas jeszcze większy szacunek do produktów, z których będę gotować. 11 listopada obchodzimy Święto Niepodległości. Ten dzień dla Wielkopolan jest również okazją do obchodów Dnia Świętego Marcina. Według legendy to właśnie jemu zawdzięc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, piersi, pierś, sosy, mięso, jabłka, drożdżowe, rogale, śliwka, dania obiadowe, dania mięsne, obiad, czerwona kapusta, mięsa pieczone, kapusta czerwona zasmażana, drugie danie, mięso na obiad

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.