Filet drobiowy w śliwkach

Filet drobiowy w śliwkach

Filet drobiowy w śliwkach

Przepis na : obiad

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej miłośnikom kwaśnych smaków. Wśród moich domowników zdania na temat tego mięska są podzielone. 1 podwójna pierś z kurczakakilka łyżek oleju rzepakowegosól, pieprz2 łyżki mioduok. 1/2 kg śliwek1 łyżka octuŚliwki pozbawić pestek. Na dno naczynia wlać 1 łyżkę octu. Włożyć śliwki, garnek przykryć i postawić na najmniejszym ogniu na 30 minut, ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, śliwka, mięso, dania mięsne, pierś kurczaka, piersi, pierś, przystawki, kurczak, obiad, drobiowe, pierś z kurczaka, mięso na obiad, kurczak w miodzie, kurczak ze śliwkami, filet z kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.