różnica! Wypieki z owocami to moje ulubione. Zwłaszcza w sezonie sprawiają mi tyle przyjemności. To takie wspaniałe iść do lasu po jagody, albo do ogrodu zerwać jabłka , maliny czy śliwki , a za godzinę cieszyć się pachnącym i świeżo upieczonym ciastem. Maślane ciasto z porzeczką 10 porcji, okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 200 g masła, temperatura pokojowa
codojedzeniaTakie owocowe wydanie sernika jest świetne na każdą okazję, a podczas upalnych dni zachęca tylko by sięgać po kolejny jego kawałek. Artykuł Sernik ze śliwkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąTakie bułeczki są bardzo proste o przygotowania, nadziać możemy je dowolnym dżemem, marmolada czy konfiturą, u mnie domowy dżem brzoskwinia z żółta śliwką <--klik i co najprzyjemniejsze są małe i bardzo przyjemnie się je zjada ;) Składniki na 14 bułeczek: 2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl cukru 1 jajko kl M 1/2 szkl ciepłego mleka 20 g masła roztopionego
Gotowanie...to proste !misce, wymieszać łyżką drewnianą i przełożyć do blaszki. U mnie jest to ciasto z wiśniami, ale można przygotować je również z innymi sezonowymi owocami, na przykład z rabarbarem, śliwkami, borówkami czy brzoskwiniami. Po przepis na ciasto kubeczkowe z wiśniami możemy sięgać od wiosny do jesieni, zmieniając tylko owoce. Ten deser jest idealnym rozwiązaniem dla osób, którym nie wychodzą ciasta drożdżowego
Danka Pichcikruszonką , oraz drożdżowe rogaliki z jagodami. 1 łyżeczka jagód starcza na nadzienie do 1 rogalika. Rogaliki z jagodami, sezonowe, małe, pyszne, domowe! Można też upiec Rogaliki drożdżowe ze śliwkami , rogaliki z domowymi powidłami śliwkowymi, z cytrynowym lukrem. Smaczne. Akurat jest u nas mój tata, który uwielbia moje wypieki, więc było czym ugościć gościa. Składniki na 16 rogalików z jagodami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKilka podstawowych składników i masz wspaniały w smaku domowy dżem z rabarbaru, który idealnie pasuje do domowych placków na maślance , biszkoptu lub naleśników . Do dżemu z rabarbaru możesz dodać śliwki, jabłka, morele, truskawki.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Zapraszam po sprawdzony przepis na dżem z rabarbaru z dodatkiem
Zasmakuj Kuchniminut, cały czas mieszając. Dopraw: ½ płaskiej łyżeczki ostrej papryki, płaska łyżeczka wędzonej papryki, płaska łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz Do domowego sosu BBQ możesz śmiało dodać kilka podwędzanych śliwek. Pokrój je wtedy na małe kawałeczki i dodaj do sosu na początku podgrzewania. Jeśli zdecydujesz się zagęścić sos BBQ to: do szklanki wsyp 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, zalej 1 łyżką zimnej
Zasmakuj Kuchnidodać do dania kilka kropel, a smak makaronów, mięs i sałatek będzie odczuwalnie wzbogacony. Z olejem sezamowym dania nabierają wyjątkowego smaku. Sos hoisin. Ten słodko-słony sos na bazie śliwek i soi jest stosowany przede wszystkim w daniach kuchni kantońskiej. Chińczycy bardzo lubią łączyć go z kaczką czy warzywami. Sos ten nie pojawia się jednak tylko na chińskich stołach
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesezonowe owoce królują, więc postanowiłam przygotować owsiankę :-) Wyszło pysznie! Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli miód do smaku 1 śliwka 1 brzoskwinia Sposób przygotowania: 1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody wedle
Kuchnia domowa Aniosób lubiących eksperymenty w kuchni, polecam dodatek korzennych przypraw. Mam na myśli przede wszystkim: goździki, kardamon, cynamon oraz imbir. Świetnie komponuje się także wanilia. Rozważ także dodatek suszonych śliwek lub fig. Jak już wspomniałam, rozcieńczam kompot z wodą. Dla urozmaicenia smaku dodaję czasami sok z limonki :-). Smacznego. Artykuł Kompot z wiśni bez drylowania do słoików na zimę pochodzi z serwisu
Ania gotujeSkładniki 2 litry wody 80dag cukru- 3 duże cukinie,lub kabaczka(okolo 3-4 kg) 1,5 kg mirabelek-śliwek sok z 1 cytryny Wykonanie Cukinie obrać ze skórki, pokroić w kawałki (1 cm),lub plastry bez nasion.Układać na dno słoika mirabelki,a na to cukinie w plastrach i pomiedzy nimi jeszcze wkładac mirabelki. Ugotowac syrop z wody,cytryny
w mojej kuchniSkładniki 2 litry wody 80dag cukru- 3 duże cukinie,lub kabaczka(okolo 3-4 kg) 1,5 kg mirabelek-śliwek sok z 1 cytryny Wykonanie Cukinie obrać ze skórki, pokroić w kawałki (1 cm),lub plastry bez nasion.Układać na dno słoika mirabelki,a na to cukinie w plastrach i pomiedzy nimi jeszcze wkładac mirabelki. Ugotowac syrop z wody,cytryny
mojej kuchniniewiarygodnie miękki i delikatny, lekko słodki z pysznymi rodzynkami. Świetnie pasuje do dżemów, ale z serem, awokado i pomidorami też jest rewelacyjny. Do chleba można dodać suszoną morelę lub śliwkę, zamiast rodzynek. Artykuł Chleb turecki pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pl