Spaghetti a'la carbonara to takie danie, które można szybko przygotować i mieć obiad na 2 dni. Często gości w naszej kuchni, ale tym razem
Związek na patelniUwielbiam takie śniadania i bardzo często składam wszelakie placki, wytrawne i na słodko, w taki sposób, że powstają mini torciki z moimi ulubionymi dodatkami. Dziś polecam placki, które zabarwiłam na niebiesko naturalnym barwnikiem z czerwonej kapusty, przełożone łososiem wędzonym i szpinakiem, to jedne z moich ulubionych Składniki: – 200g mąki (u mnie pszenna tortowa) – 150ml mleka
Smaki ArmineNaleśniki z borówkami, waniliowym serkiem i miodem Lubicie naleśniki? My uwielbiamy Najczęściej podaję je na śniadanie lub słodki obiad. Dziś polecam Wam wersję z borówkami i waniliowym serkiem. Przysłowiową kropką „nad i” był miód, który doskonale komponował się z resztą składników. Prosto, a jak pysznie. Polecam i Wam takie połączenie U nas naleśniki zniknęły w mgnieniu
Słodkie okruszkiCiasto na pizzę włoską przepis na cienkie ciasto na pizzę z pizzerii Warsaw Pizza Ciasto na pizzę włoską, najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam, pochodziło z Warsaw Pizza
Cztery FajeryDomowe kiszonki które leczą znane i mniej znane przepisy na zdrowe kiszonki Domowe kiszonki które leczą, książka autorstwa dyplomowanych dietetyczek Ewy Sypnik – Pogorzelskiej i Magdaleny Jarzynka
Cztery FajerySałatka ogórkowa Muminków prosta sałatka z ogórków na zimę. Sałatka ogórkowa Muminków to kolejna wersja popularnego w krajach skandynawskich dodatku do obiadu i kanapek. Smakiem dorównują
Cztery FajeryDzień dobry, sezon jagodziankowy ruszył, dlatego dziś Młynkowe jagodzianki, maślane i z kruszonką. Combo idealne :) Przepis na 12 jagodzianek Składniki: 50 g świeżych drożdży
Niezły MłynekLody jabłkowe z cynamonem domowe lody o smaku szarlotki. Lody jabłkowe z cynamonem smakują jak najlepsza szarlotka , a jak wiesz, w kawiarniach szarlotka prawie zawsze podawana
Cztery Fajerynakładamy dodatki. Niestety gofry z dodatkami (zresztą jak wszystkie inne gofry) już nie lubią przechowywania, więc najlepiej zjeść je od razu po przygotowaniu, co nie powinno stanowić problemu. ;) gofry, śniadanie, dania z ziemniaków Śniadanie, Ryby i owoce morza fusion, polska Ilość: 10-12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Gofry ziemniaczane z wędzonym łososiem
Pełny talerzDlaczego warto odwiedzić Mołdawię krótki tour po mołdawskich winnicach. Dlaczego warto odwiedzić Mołdawię, niewielki, kilkakrotnie mniejszy od Polski, kraj graniczący jedynie z Ukrainą i Białorusią? Jest
Cztery FajeryMoules à la marinière to flagowe danie kuchni francuskiej. Nie ma wakacji w Normandii czy na Lazurowym Wybrzeżu bez skosztowania tego przysmaku. A przy tym bardzo
smakowitehistorie.comSzybkie ciasto czekoladowe ciasto bez miksera w 10 minut. Szybkie ciasto czekoladowe z owocami to chyba najprostsze ciasto jakie ostatnio upiekłam. Ten przepis jest po prostu
Cztery FajeryKalafior obtaczany w jajku z przyprawami i bułką tartą, smażony i podany z sosem pomidorowym/ketchupem. Prosto, sezonowo i pysznie. Czy to obiad, czy przekąska czy może
Smaczny zeszytPlacuszki z jabłkiem na maślance Pyszne i proste w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startego jabłka. Idealne na śniadanie dla dzieci lub dorosłych. Takie placuszki możecie podać same bez dodatków (jak dziś u mnie) lub z dodatkiem miodu czy syropu klonowego. Spróbujcie. Składniki: 200 ml naturalnej maślanki 3/4 szklanki mąki pszennej – użyłam TOTA 1 łyżka płynnego miodu 1 płaska
Słodkie okruszkiPieczona marchewka z imbirem i miodem oraz dodatkiem sosu sojowego i chili. Przepyszny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Użyłam młodych, malutkich marchewek, których nie obierałam
Oryginalny smak