śniadania - 47413 przepisów (strona:425/3161)

Lagavulin – whisky, która nie kłamie 95

Zanim umoczyłem wargi, wciągnąłem w nozdrza aromat, który mną wstrząsnął. Na dnie szklaneczki złocił się Lagavulin. Mocny alkohol jest jedną z rzeczy, do których trzeba dojrzeć

smakowitehistorie.com
Domowy likier pomarańczowy 133

Domowy likier pomarańczowy przepis na domowy likier typu Grand Marnier Domowy likier pomarańczowy jest wspaniałym pomysłem na spotkanie z przyjaciółmi lub miły babski wieczór, ale też

Cztery Fajery
Herbaty mrożone 91

  Wczoraj wróciliśmy znowu do balkonowania , a dziś również się na to zapowiada. Dlatego z mam dwie świetne propozycje na mrożoną herbatę, która umili Wam ploteczki

Niezły Młynek
Budyniowiec truskawkowy oraz kakaowo-bananowy - INSTAGRAM cz. IX 98

wlać do gotującego się napoju i gotować cały czas mieszając przez ok. 1 minutę na małym ogniu. 3) Na spód tortownicy wyłożyć herbatniki lub ciasteczka czy nawet naleśnik ze śniadania. Wylać budyń, na to ułożyć przecięte na pół truskawki. 4) Z reszty napoju zrobić tak samo drugi budyń z agarem i ksylitolem ale bez truskawek i wylać jako górną(...)czym wlać do gotującego się napoju i gotować cały czas mieszając przez ok. 1 minutę na małym ogniu. 3) Na spód tortownicy wyłożyć naleśnik (akurat nam został ze śniadania 😂 ) lub herbatniki czy inne ciasteczka. Wylać małą warstwę budyniu, na to ułożyć banany i zalać resztą budyniu. Można banany poprzecinać wzdłuż to wyjdą ładne równe warstwy

Candy Pandas
Flaczki z boczniaków 95

Dzisiaj wegetariańska wersja tradycyjnych flaczków, przygotowana z grzybów i warzyw. Flaczki z boczniaków to gęsta, aromatyczna i pyszna zupa, które urozmaici codzienne menu. Jeśli jesteście ciekawi

Oryginalny smak
Pancakes na mleku i jogurcie 220

Pancakes na mleku i jogurcie Dziś mam dla Was przepis na pyszne i puszyste pancakes na mleku i jogurcie. To idealne placuszki na śniadanie, lunch czy podwieczorek. My je bardzo lubimy. Ostatnio przygotowuje je zamiennie z placuszkami bananowymi (klik)  Dzisiejszy przepis na pancakes jest naprawdę prosty. Jednak należy zawsze zwrócić uwagę na to jak smażyć pancakes . Placuszki najlepiej

Słodkie okruszki
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 88

Racuchy z jabłkami to bardzo proste i smaczne danie. Robi się je w kilka minut, potem wystarczy usmażyć, a zapach zwabi do kuchni domowników. Pamiętam smak

smakowitehistorie.com
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 115

Racuchy z jabłkami to bardzo proste i smaczne danie. Robi się je w kilka minut, potem wystarczy usmażyć, a zapach zwabi do kuchni domowników. Pamiętam smak

smakowitehistorie.com
Przekąska z tuńczykiem 113

Święta, święta i po świętach. Nam za to został przepis na szybką, łatwą w przygotowaniu i przede wszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na

Związek na patelni
Ratatouille 116

Ratatouille to francuski gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki z cebulą. Danie które można zjeść z bagietką lub ryżem, makaronem. Może też stanowić dodatek

Smaczny zeszyt
Włoski chleb ciabatta 139

Włoski chleb ciabatta przepis na ciabattę z dodatkiem mąki orkiszowej.  Włoski chleb ciabatta wyglądem przypomina płaską, podłużną bułkę i idealnie sprawdza się do kanapek. Dodatek

Cztery Fajery
Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 108

Domowe kopytka to proste danie, zaledwie z trzech składników. Robi się je bardzo szybko, a smak przywodzi na myśl dzieciństwo. Kopytka nazywane są czasem wschodnioeuropejskimi gnocchi

smakowitehistorie.com
Makaron à la łazanki z kapustą 57

Łazanki – sycąca potrawa z makaronu i kapusty kiszonej, którą zawdzięczamy królowej Bonie, może być ciekawą odmianą rodzinnych obiadów. Nasze dzieci kochają makaron. Ale lubią go tylko

smakowitehistorie.com
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 74

Sos waniliowy idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Sos waniliowy to jeden z

smakowitehistorie.com
Staropolski sos grzybowy z “Pana Tadeusza” 79

Staropolski sos grzybowy przygotowujemy z aromatycznych grzybów zebranych jesienią w polskich lasach, a potem suszonych, by móc z nich korzystać przez cały rok. Tradycyjna kuchnia polska

smakowitehistorie.com