Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji

Adżarskie chaczapuri –  prosty przepis z Gruzji

Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji

Przepis na : obiad

Adżarskie chaczapuri, czyli placek w kształcie łódki z serem i jajkiem smakuje wyśmienicie i przywodzi na myśl wakacje nad Morzem Czarnym. Chaczapuri jest tradycyjnym daniem kuchni gruzińskiej i kaukaskiej. To placek, który może być nadziewany serem, mięsem, ziemniakami lub fasolą. Wyjątkowym rodzajem tej potrawy jest chaczapuri adżaruli czyli adżarskie chaczapuri z czarnomorskiej Adżarii ze stolicą w Batumi . Mój przepis przywiozłam właśnie stamtąd. Każdy zakątek Gruzji specjalizuje się w swoich odmianach ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.