Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji
Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji
Przepis na : obiad
Adżarskie chaczapuri, czyli placek w kształcie łódki z serem i jajkiem smakuje wyśmienicie i przywodzi na myśl wakacje nad Morzem Czarnym. Chaczapuri jest tradycyjnym daniem kuchni gruzińskiej i kaukaskiej. To placek, który może być nadziewany serem, mięsem, ziemniakami lub fasolą. Wyjątkowym rodzajem tej potrawy jest chaczapuri adżaruli czyli adżarskie chaczapuri z czarnomorskiej Adżarii ze stolicą w Batumi . Mój przepis przywiozłam właśnie stamtąd. Każdy zakątek Gruzji specjalizuje się w swoich odmianach ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com
Autor
Magdalena Pinkwart
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, śniadania, obiad, sałatka, sałatki, ciasto na pizze, deser, desery, tarta, pizza , ziemniaki, chleb, mięso, ser feta, chleb na drożdżach , szybki obiad, szybkie ciasto, sałatka z serem żółtym , ziemniaki zapiekane
Inne przepisy z smakowitehistorie.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję