Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami

Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami

Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami

Przepis na : kolacja

Przyszedł czas na kolejną odsłonę tarty. Tym razem lekko słodka, lekko kwaśna i lekko pikantna. Pychotka! Składniki: na ciasto: 200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: 100 g parzonego boczku 100 g serka topionego 100 g szynki konserwowej 1 duża, czerwona cebula 1/4 łyżeczki karobu garść suszonych śliwek (bez pestek) 2 jaja 400 ml jogurtu naturalnego sól kolorowy pieprz olej rzepakowy do smażenia ulubiona mieszanka sałat ulubione kiełki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagnieść szybk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

Alicja DrzewieckaAlicja Drzewiecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, jajko, ciasto, śliwka, szynka, sałata, boczek, mielone, walentynki, fasola, cebula, ser, szybkie ciasto, sylwester, impreza, kolacja, obiad, ciasto ze śliwką, ciasto z masa, ciasta z masa, tarta na słodko, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, lekkie ciasto, ciasto z jogurtem naturalnym, pieczony boczek, pieczeń z szynki, pieczona szynka, ciasto z bezami, ciasto ze śliwką na szybko

Inne przepisy z Wielki apetyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.