Jak dla mnie kompot idealny. Nie za słodki, smakiem przypomina dzieciństwo, dokładnie czuć w nim każdy z użytych do przyrządzenia, owoców. Aby nadać mu charakteru, posłodziłam go miodem gryczanym, który ciekawie urozmaicił go swoim intensywnym smakiem. 2 litry wody płaska łyżka miodu gyczanego 7-8 papierówek 5 śliwek szklanka malin Wodę zagotowujemy z miodem. Dodajemy do niej umyte owoce (bez pestek). Gotujemy około 10-15 minut. Podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego :) Artykuł Kompot z papierówek, śliwek ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...