Przepis na : śniadanie
Śledzie o kaszubsku to jedna z głównych przekąsek na wigilijnym stole. Ten typ śledzi można zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, bez obaw ,że się popsuje. Śledź po kaszubsku jest niezmiernie łatwy do wykonania , a czas, który mu poświęcimy , odwzajemni smakiem i niezwykłą elegancją. Śledź po kaszubsku jest pyszny. Główne składniki to dobrej jakości śledź i czerwona cebula. Składniki na dużą porcję: - 10 filetów śledziowych tzw. matjasów - 6 czerwonych cebul... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...