Czekośliwka – powidła czekoladowe

Czekośliwka – powidła czekoladowe

Czekośliwka – powidła czekoladowe

Po powidłach cynamonowych przedstawiam Wam czekośliwkę czyli powidła z kakao. Są pyszne, mają intensywny zapach i aromat. Dodajcie do nich kakao najlepszej jakości a końcowy smak Was zachwyci. Ja celowo nie dodawałam cukru ale jeśli lubicie słodsze przetwory to dodajcie 3-4 łyżki cukru trzcinowego :) 3 kg śliwek (im dojrzalsze tym słodsze) 3-4 łyżki surowego kakao łyżka wody Śliwki myjemy i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze części i przekładamy do garnka z grubym dnem (na spód wcześniej wlewamy łyżkę wody). Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.