Moja, wakacyjna “ Konfitura z kwaśnych śliwek i bananów ” zainspirowała mojego Męża do stworzenia nowego dania dla naszej córeczki, czyli Naleśników z bananem, podanych z ową konfiturą. Połówki banana owijane są naleśnikiem, a następnie podsmażane na maśle. Całość wykładana jest na talerze, polewana konfiturą śliwkową. Jako, że konfitura jest kwaśna naleśniki delikatnie skrapiamy odrobiną miodu lub syropu z agawy. Najsmaczniej wychodzi, kiedy banan w naleśniku jest gorący, wówczas staje się sło... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...