BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY Z WOLNOWARU

BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY Z WOLNOWARU

BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY Z WOLNOWARU

Zazwyczaj gotuję bigos mieszając kapustę białą z kiszoną tradycyjnie w garnku. Dziś jednak postawiłam na bigos tylko z kapusty kiszonej z wolnowaru. Z dodatkiem dużej ilości kiełbasy, suszonych podgrzybków i śliwek. Wyszedł rewelacyjny, treściwy, aromatyczny i lekko kwaśny. Od razu większość zamknęłam w słoiki i będzie idealny na tzw. czarną godzinę :) Składniki: * 2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapustę kiszoną z marchewką  kiszonki Niemiec ) * 30 g suszonych podgrzybków * 400 g kiełbasy typu śląska * ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.