Egipt -Tajine z jagnięciną i okrą

Egipt -Tajine z jagnięciną i okrą

Egipt -Tajine z jagnięciną i okrą

ViolaPassion Uwielbiam Arabskie  potrawy,bogate przyprawy i magię  zapachu,która zawsze unosi się w mojej kuchni,gdy zabieram się za gotowanie wschodnich potraw. Jakiś czas temu uczestniczyłam w kursie kuchni Marokańskiej. Tam po raz  pierwszy spotkałam się z nazwą Tajine. Dziś postanowiłam przenieść się na wschód do Egiptu.I spróbować innego smaku. Składniki: 500g jadnięciny polecam comber z kością 1 puszka ciecierzycy 1/2 szklanki  fasoli ADZUKI 1/2 szklanki  fasoli OKRA piżman jadalny 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.