Blok czekoladowy to pomysł na wykorzystanie mleka w proszku jak i zalegających bakalii. Poniższe ciasto na zimno jest łatwe i szybkie do przygotowania, a zarazem bardzo sycące w smaku. Do bloku czekoladowego wykorzystałam mleko modyfikowane (tak, tak - dziecięce!), ponieważ nie chciałam wyrzucać niewykorzystanego kartonika mleka. Uwaga: podczas podgrzewania masła NIE można dopuścić do przegrzania/zagotowania masy, ponieważ dojdzie do oddzielenia się tłuszczu! Składniki na keksówkę o długości do 30 cm: 400 g mleka... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)