Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kardamonem
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kardamonem
Przepis na : deser
Zmierzyliśmy się z majstersztykiem naszych babć i zrobiliśmy naszemu koledze na urodziny ciasto drożdżowe. Nie jest to niewykonalne, choć ręce przy wyrabianiu mdlały. Niby siłownie, rowery, baseny, a kontuzja była blisko… Poniżej wersja od serca do dużej prostokątnej foremki lub dwóch wąskich. Możecie na początek zrobić pół porcji do jednej wąskiej foremki i nie ocierać się niepotrzebnie o skrajne wycieńczenie organizmu. Ale jeśli lubicie hardcore, to przepis poniżej. Składniki: zaczyn 1,5 szklanki podgrza... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
GRUBYWAŁEK
Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...
Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.
Będzie pysznie i zabawnie.
Proudly cooked in Poland!
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, śliwka, lukier , ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, polewa, ciasto z bezami, deser, desery, ciasto ze śliwką, łatwe ciasto, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z GRUBY WAŁEK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję